Productgroepen

Onze producten

Drinkbakken rundvee Er zijn 69 producten.

Nedlandic is leverancier van een uitgebreid assortiment drinkbakken voor de rundveehouderij. Lees meer

 • € 51,99 incl. btw

  Aanbouw drinkbak model 180 Voor de directe aanbouw aan watervaten Robuuste kunststof lepel drinkbak Grote waterstroming ook bij lage druk tot 5 L / min Lichtlopende ventiel lepel Met flensdichting Deze drinkbak is geschikt voor: Een Suevia kwaliteits product.

  € 51,99 incl. btw
 • € 65,46 incl. btw

  Aanbouwdrinkbak model 98 Voor de directe aanbouw aan watervaten Speciaal aluminium gietwerk Grote waterstroming ook bij lage druk tot 5 L / min Slijt vrij ventiel Met flensdichting Deze drinkbak is geschikt voor: Een Patura kwaliteits product.

  € 65,46 incl. btw
 • € 939,99 incl. btw

  Kantelbare waterbak Deze drinkbakken zijn eenvoudig te legen door aan de hendel te trekken.Hierdoor hebben de dieren altijd school en vers drinkwater. Te bestellen met wandmontage of bodemmontage. Ook zijn deze drinkbakken leverbaar met een 24V verwarming om bevriezing te voorkomen in de wintermaanden. Afmetingen: 2300 x 520 x 1095 mm (L x B x H)...

  € 939,99 incl. btw
 • € 192,39 incl. btw

  Kantelbare drinkbakin 20 seconde gevuld (bij 3 bar druk) gemakkelijk schoon te maken Capaciteit 3,5 liter Afmetingen: 34 x 23 x 36 cm

  € 192,39 incl. btw
 • € 75,00 incl. btw

  Dubbelwandige Ventieldrinkbak 2 literCapaciteit 2L/0.4gal Afmetingen: 30 x 22 x 26 cm 4 bevestigingsgaten voor veilige bevestiging Drinkbak is geschikt voor een bevestiging op een buis

  € 75,00 incl. btw
 • € 72,50 incl. btw

  Drinkbak 25R ½ met messing-ventiel Grote gegoten geëmailleerde drinkbak Aansluiting ½" Geschikt voor rondpomp-systeem Waterafgifte tot 12l/minDeze drinkbak is geschikt voor: Een Suevia kwaliteits product.

  € 72,50 incl. btw
 • € 664,90 incl. btw

  Thermolac 40, 1 bal Inhoud van de Thermolac 40, 1 bal is 40 liter. Vorstvrije bal drinkbakken Voorzien van 1 bal Een Patura kwaliteits product.

  € 664,90 incl. btw
 • € 943,20 incl. btw

  Thermolac 75, 2 ballen Inhoud is 75 liter en hierdoor geschikt voor 25 á 40 dieren.  Vorstvrije drinkbak geschikt voor koeien, stieren en paarden.  Vorstvrije drinkenbakken tot -30° C Een Patura kwaliteits product.

  € 943,20 incl. btw
 • € 664,90 incl. btw

  Thermolac 40 B met 1 schaal Met bekkenschaal van aluminimum in plaats van een bal.  Door de warmtegeleiding van aluminimum bevriest het water in de schaal niet.  Vrije toegang tot water.  Inhoud van de waterdrinkbak is 40 liter. Een Patura kwaliteits product.

  € 664,90 incl. btw
per pagina
Toont 61 - 69 uit 69 items


U kunt bij ons terecht voor de drinkbakken van Suevia, La Buvette en JFC.
De drinkbakken van deze leveranciers zijn onder andere weide drinkbakken, baldrinkbakkenkunststof drinkbakken en geëmailleerde drinkbakken.

Een goede drinkwatervoorziening is belangrijk voor alle dieren dus ook voor koeien, stieren en kalveren. In de stal en ook op de weide wil men dat het rundvee de hele dag de beschikking heeft over vers drinkwater. Hiervoor hebben de verschillende fabrikanten van drinkbakken diverse mogelijkheden.

Drinkbakken zijn leverbaar in kunststof, gietijzer geëmailleerd of RVS, maar ook hierin is weer veel verschil. Ook kan men kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het vullen van de drinkbakken. Zo zijn er vlotterdrinkbakken, deze worden bijgevuld door een vlotter. Wanneer het waterniveau lager is, wordt de drinkbak door de  vlotter weer bijgevuld. Veel drinkbakken zijn uitgerust met een ventiel. Wanneer de koeien tegen het ventiel of een lepel drukken, komt er water in de drinkbak.

Ook is het bij de keuze van de drinkbak voor koeien belangrijk waar deze staat of hangt, in verband met vorst. Er zijn talloze mogelijkheden voor vorstvrije drinkbakken of manieren om de drinkbakken vorstvrij te houden. Dit kan bijvoorbeeld door verwarming en isolatie van de drinkbakken. Voor drinkwatervoorziening voor koeien buiten in de wei wordt vaak de baldrinkbakken gebruikt. Dit omdat deze zonder stroom voorziening toch vorstvrij blijven. In grotere rundvee stallen met meerdere drinkbakken wordt vaak gebruikt gemaakt van een rondpompsysteem. Een rondpompsysteem zorgt ervoor dat het water in de leidingen niet kan bevriezen. Zo blijven de drinkbakken vorstvrij bij lage temperaturen.

Om de juiste drinkbak te kiezen is het belangrijk om van te voren te bepalen welke drinkbak u nodig heeft, hoeveel dieren uit de drinkbak moeten drinken, of de drinkbak voldoende capaciteit heeft en of de drinkbak vorstvrij moet blijven.

Hebt u advies nodig? Dan helpen wij u graag met een deskundig advies, voor de keuze van de juiste drinkbak voor al uw rundvee.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen