Informatie over ons schrikdraadapparaten

Schrikdraadapparaten

Bent u op zoek naar een paarden afrastering of afrastering voor koeien of schapen? Dan hebt u een schrikdraadapparaat nodig. Schrikdraadapparaat  webshop

Nedlandic beschikt over verschillende soorten schrikdraadapparaten, geschikt voor paarden, koeien, schapen en geiten.

Paarden afrastering

Vaak wordt de paarden omheining gemaakt van een elektrische afrastering in combinatie met kunststof- en hout. Voor de elektrische paarden afrastering is het belangrijk om geen schrikdraad te gebruiken, maar een breder schriklint. Dit is beter zichtbaar voor paarden. Zo kunt u verwondingen voorkomen. Een goede paarden afrastering dient duurzaam en veilig te zijn. Ondanks verschillende voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat paarden verstrikt raken in de afrastering. Belangrijk is dat de paarden afrastering duidelijk zichtbaar is en geen scherpe, puntige onderdelen heeft.

Afrastering schapen

Bij de afrastering voor schapen is de juiste hoeveelheid voltage belangrijk. De wol van schapen heeft namelijk een isolerende functie, waardoor ze minder gevoelig zijn voor een stroomstootje. Beschikt de afrastering voor schapen niet over voldoende volt, kan dit uitbraak of verstrikking veroorzaken. Juist gebruik van de afrastering voor schapen voorkomt beschadiging van de schapen, maar ook van de afrastering zelf.

Aandachtspunten schrikdraadapparaten

Bij de keuze uit de schrikdraadapparaten is het ook belangrijk om het draad en/of lint hierop af te stemmen. Mocht het draad/lint niet beschikken over voldoende geleiding van stroom, kunt u niet het gewenste resultaat behalen. Ander aandachtspunt is de begroeiing van de omheining. Komt er veel begroeiing tegen het draad/lint, dan kunt u stroom verliezen. Dit kunt u beperken door te kiezen voor een van de schrikdraadapparaten wat begroeiing verschroeit.

Werking schrikdraadapparaten

De apparaten werken als een kringloopproces. Wordt de afrastering aangeraakt, dan loopt het stroom via het dier naar de aarde terug naar het schrikdraadapparaat. Het dier voelt een (voel er maar eens aan) stroomimpuls bij aanraking. Zo weet het dier, dat dit ‘verboden’ terrein is. Schrikdraadapparaten kunnen alleen optimaal werken, wanneer de aarding correct is geïnstalleerd. De aardpennen zorgen ervoor dat de stroom terugstroomt naar het schrikdraadapparaat. Wanneer deze kringloop niet gesloten is, voelen de dieren ook geen stroom.

Bestellen schrikdraadapparaten

Bij Nedlandic zijn verschillende schrikdraad apparaten te bestellen. Wilt u meer informatie? Dan kunt u met ons contact opnemen. We informeren u graag.