Productgroepen

Onze producten

Bekeken producten

Klimaatruif met diagonaal voerhek Bekijk groter

Klimaatruif met diagonaal voerhekken

P30353211

€ 4.859,00 incl. btw

Klimaatruif met diagonaal voerhekken.

Eigenschappen hooiruif:

 • 12 voederplaatsen
 • Voor hoornloze runderen
 • Driepuntsbok
 • Dubbele verstevigingsbuizen
 • Voeten en dak in hoogte verstelbaar
 • Binnenmaat 2,00 x 2,05 m
 • Voederhoogte 76 cm

Levering als bouwpakket met montagehandleiding

Let op foto's kunnen andere voerhekken bevatten.

303640

Een Patura kwaliteits product.

Meer details

Klima-ruif:

De nieuwe klimaruiven zijn baseert op de beproefde vierkante ruiven. De klima-ruif is te bestellen met alle 5 de voerhekken. De innovatieve dakconstructie wordt rechtstreeks op het basisframe van de ruif gebouwd. Door het unieke ontwerp biedt de ruif een zeer groot dakoppervlakte (36m²). Lees hieronder verder over het zonnedak.

Zonnedak voor hooiruiven.

Het zonnedak is speciaal voor de vierkante Patura hooiruiven. (geschikte modelen vindt u bij Accessoires) Het dak kan met ieder voerhek gebruikt worden, hier zitten geen beperkingen aan. Het klimatiseringsdak kan direct op het basisframe van de hooiruif gemonteerd worden. Doordat het zonnedak speciaal ontworpen is met als doel een aangenaam klimaat te creëren rond de ruif, bied het bescherming tegen de zon en een verkoelend effect voor de dieren. De speciaal ontworpen schoorsteen zorgt voor een constante luchtverplaatsing wat door de dieren als erg prettig wordt ervaren. Maar de luchtverplaatsing zorgt niet alleen voor verkoeling maar zorgt er ook voor dat vliegen er liever niet verblijven. Zo hebben de dieren een comfortabele voederplaats waar ze tegelijk beschermt worden tegen regen en direct zonlicht.

De hooiruif is ook met het speciale zonnedak nog eenvoudig te verplaatsen met de gebruikelijke driepuntsophanging. De schaduwelementen kunnen voor transport ingeklapt worden en eenvoudig op de locatie terug uitgeklapt worden. Zelf met het zonnedak is de hooiruif nog eenvoudig te vullen. Dit komt doordat de hoogte tussen de grond en het zonnedak rond de 2.5 meter zit.

Pluspunten:

 • Biedt beschutting tegen regen.
 • Groot schaduwoppervlak van ca. 36m2 voor hete zomerdagen.
 • Aangename luchtcirculatie.
 • Gemakkelijk te vullen door de hoogte van 2,5 m onder het dak.
 • Vervoerbaar door het inklapbare dak.
 • Geschikt voor elk diersoort.

Hooiruif met diagonale voerhekken.

Tussen de voerplaatsen zit een afscheiding, dit heeft als voordeel dat er minder voerverlies is doordat uw paarden of koeien een paar stappen naar achteren moeten zetten voordat ze met hun hoofd uit de hooiruif zijn. Uw dieren gaan door de afscheiding ook rustiger eten, dit komt doordat uw paarden of koeien elkaar moeilijker weg kunnen jagen. In de voerhekken zitten extra stutten om de tussenruimtes te verkleinen zodat er een kleine kans is dat ze zich verwonden aan de tussenruimtes.

Om de bodem van de ruif extra te beschermen tegen zuren uit het ruwvoer of weersomstandigheden, kunt u deze insmeren met bitumen

Bij het voeren van paarden en pony’s uit een hooiruif wordt vaak een hooinet gebruikt, zodat paarden en/of pony’s langzamer gaan eten. Vaak wordt een hooinet aan de voerhekken vast gemaakt, dit heeft als nadeel dat wanneer de baal op is, je een groot gedeelte van het hooinet los moet maken om er een nieuwe baal in te zetten. Het is mogelijk om een hooinet in een frame te bevestigen. Dit heeft als voordeel dat je het frame omhoog klapt in de hooiruif, deze vast zet met de kettinkjes, de baal in de ruif plaatst en het frame naar beneden klapt en dan zit het hooinet om de baal heen.

Wanneer u de hooiruif gaat gebruiken voor paarden raden wij aan om een driepuntsbeschermbeugel en een dakrandbescherming er bij aan te schaffen. Deze hooiruif is ook verkrijgbaar met het klimadak van Patura.

303640
Een Patura kwaliteits product.

Trusted Shops Reviews