Productgroepen

Onze producten

Bekeken producten

Cavaletti blok groot blauw/ geel Bekijk groter

Cavaletti blok groot blauw/ geel

€ 44,95 incl. btw

Cavaletti-blok groot

Afmeting: 50 cm x 50 cm x 22 cm

Verkrijgbaar in blauw en geel

Het gat inde cavalettiblok heeft Ø van 10 cm

Meer details

Cavaletti-blok groot geel/ blauw

De grote cavaletti blokken zijn erg veelzijdig en worden in combinatie met hindernisbalken voor meerdere trainingsdoeleinden gebruikt. Zoals bijvoorbeeld dressuurtraining, longeren, kleine sprongen maar ook voor grondoefeningen worden de grote cavalettiblokken gebruikt. 

Door de cavalettiblokken te draaien zijn er verschillende hoogtes te creëren: 20 cm, 30 cm, 40 cm en 55cm. In de dressuurtraining is het lopen van cavaletti’s een fijne trainingsmethode om uw paard of pony krachtiger en actiever te laten bewegen. Ook de coördinatie en concentratie van het paard kunt u hier goed mee trainen.

Maar niet alleen voor de dressuursport ook voor de springsport zijn er leuke en leerzame oefeningen te doen met deze cavalettiblokken. Door bijvoorbeeld de cavaletti’s met een bepaalde afstand uit elkaar te leggen kunt u uw paard trainen om er weinig of juist veel galopsprongen tussen te maken. Op deze manier traint u ook weer kracht, maar ook controle en balans.

De cavalettiblokken zijn verkrijgbaar in blauw en geel, en achter deze kleuren zit een verhaal. Ook deze kleurencombinatie bevordert namelijk de voortgang in de training van uw paard. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat paarden geel, blauw, wit en grijs zien. Door de kleuren geel en blauw in de training te gebruiken worden gelijktijdig links en echts impulsen gegeven aan het paard en zal deze sneller informatie leren opnemen. De hersenen van het paard moeten namelijk heen- en weer schakelen tussen de hersenhelften. Een goede samenwerking tussen de twee hersenhelften, bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Trusted Shops Reviews