Productgroepen

Onze producten

Bekeken producten

Verwarmingsunit rondpompsysteem drinkbakken Bekijk groter

Verwarmingsunit rondpompsysteem drinkbakken

P380115

€ 1.042,00 incl. btw

Verwarmingsunit, rondpompsysteem voor drinkbakken.

Zeer eenvoudig te installeren verwarmingsunit

De verwarmingsunit heeft een verwarmingselement van 3 Kw en is stekker klaar voor 230 V (lichtnet)

Verwarmingselement is geplaatst in een roestvrijstalen behuizing.

Patura 380115 verwarmingsunit rondpompsysteem drinkbakken
Een Patura kwaliteits product.

Meer details

Verwarmingsunit drinkbakken

De waterleiding naar de drinkbakken moet als een ringleiding aangelegd worden.

Het verwarmingselement is geplaatst in een roestvrij stalen behuizing en op de behuizing een temperatuur meter zodat de watertemperatuur is af te lezen. Een inwendige thermostaat garandeert een constante temperatuur, wanneer de temperatuur onder de ingestelde waarde komt schakelt het verwarmingselement in. Wanneer de temperatuur in de verwarmingsunit onder bijvoorbeeld de zes graden komt dan schakelt deze in. Bereikt het water weer de temperatuur van 6 graden dan houdt deze op met verwarmen.

Verder is de verwarmingsunit voorzien van een circulatie pomp welke zorgt voor een constante circulatie van het drinkwater. Dit is tevens een voordeel wanneer men medicijnen verstrekt, het helpt ontmenging en bezinking van de medicijnen te voorkomen.

Het water dat de leiding instroomt wordt door de verwarmingsunit opgewarmd tot de gewenste temperatuur.
Omdat er dan warmer water door de leiding stroomt voorkomt men bevriezing van de waterleiding, en de drinkbakken. Er zijn diverse drinkbakken welke geschikt zijn om te gebruiken bij een verwarmingsunit, de drinkbakken moeten een boven- en onderaansluiting hebben zodat het water rondgepompt kan worden. (hier komt ook de naam rondpompsysteem vandaan)


De lengte van de waterleiding die men vorstvrij kan houden is afhankelijk van de lengte van de ringleiding maar ook waar deze loopt, en natuurlijk of de leiding is geïsoleerd. Ook kan men de temperatuur van het water verhogen, zodat het minder snel bevriest.

Patura verwarmingunit rondpompsysteem koeien paardenl
Een Patura kwaliteits product.

Trusted Shops Reviews