Productgroepen

Onze producten

Bekeken producten

Wolf afweernet Bekijk groter

Wolf afweernet

€ 141,59 incl. btw

Wolf afweernet

Schrikdraad net voor het afweren van wolven, van schapen- en geitenweiden
Voldoet aan de officiële aanbevelingen.

Verkrijgbaar in een lengte van 50 meter en hoogtes van 120 en 145 cm. 

patura 110500 wolf afweernet
Een Patura kwaliteits product.

Meer details

Wolf afweernet

Lengte; 50 meter
Hoogte 120 cm

14 palen met dubbele punt, 10 horizontale kunststofdraden waarvan de bovenste 9 stroomvoerend zijn. Bovenste draad 6x 0,2 mm rvs stroomgeleider, daaronder 8 draden met elk 3x 0,2 mm rvs stroomgeleiders
Weerstand: 1,3 Ohm / m


Wolf afweernet

Lengte; 50m
Hoogte, 1,45m

Inclusief 15 extra dikke palen met dubbele punt, 11 horizontale kunststofdraden waarvan 10 stroomvoerend. Bovenste draad 6x 0,2 mm rvs stroomgeleider, daaronder 9 draden met elk 3x 0,2 mm rvs stroomgeleiders
Weerstand per meter = 1,2 Ohm

Zo beschermd u uw dieren effectief tegen de wolf

 • Om wolven af te kunnen weren, worden er bij het gebruik van schrikdraadnetten wordt aan het ontwerp aanzienlijk hogere eisen gesteld dan om dieren zoals schapen en runderen binnen de omheining te houden.
 • De eerste elektrische schok die een wolf bij het de afrastering voelt moet meteen het maximale effect hebben. Op deze manier zal de wolf dit herinneren en zullen ze uw raster hierna proberen te vermijden.
 • Als aanvulling op uw afrastering wordt er geadviseerd om daarnaast flitslichten en signaal- of afweerband te plaatsen op uw omheining. Hierdoor valt de afrastering zowel akoestisch als optisch extra op en zal de omheining sneller opvallen voor wolven. 
 • Om de afschrikwekkende werking van de afrastering te waarborgen zijn de volgende zaken belangrijk: het vermogen van het schrikdraadapparaat, de aarding van het schrikdraadapparaat en het geleidingsvermogen van de rasterdraden. Deze zijn cruciaal voor de intensiteit van de elektrische schok die wordt afgegeven. 
  • Apparaat vermogen:
   • Er dient minimaal 2 joule impulsenergie beschikbaar te zijn per kilometer afrastering. Bij korte afrasteringen dient dit minimaal 1 joule te zijn. Wanneer er veel begroeiing de afrastering raakt is het verstandig om een apparaat te nemen met meer impulsenergie. 
  • Aarding:
   • Een aardpen van 1 meter per 1 joule van het schrikdraadapparaat. De aarding kunt u controleren door de aardespanning te meten. Hoe lager deze is, hoe beter. Wanneer de afrastering is ingeschakeld moet er bij een aardespanning van >500 volt extra aardpennen worden geplaatst.
  • Geleidingsvermogen van de rasterdraden:
   • De draden moeten eene geleide weerstand hebben van minder dan 0,25 ohm/m. Wanneer uw afrastering lang is en bij begroeiing moet het minder dan 0,1 ohm/m zijn.
 • Op elk punt van uw afrastering moet de spanning minimaal 4000 volt (en bij droge omstandigheden, zoals droge zandgrond 5000 volt) zijn. Dit kunt u controleren met één van onze afrastering testers. patura afweernet wolven schapen geiten
Een Patura kwaliteits product.

Trusted Shops Reviews