Productgroepen

Onze producten

Bekeken producten

Professioneel ruif met Universeel voerhek en dak Bekijk groter

Professioneel ruif met Universeel voerhek en dak

P303538

€ 1.971,01 incl. btw

Hooiruif met Universele voerhekken

Heeft 12 voerplaatsen
Binnenmaat: 2,00m x 2,05m
Voerhoogte: 76cm
Openingshoogte: 1,50m
Geschikt voor alle paarden en runderrassen, ook voor runderen met horens

Kan gecombineerd worden met het Klima dak

Patura Professionele vierkanten ruif. Alle paard en runder rassen
Een Patura kwaliteits product.

Meer details

Professionele vierkante ruif met universele voerhekken

De Patura vierkante hooiruif met universele voerhekken zijn geschikt voor paarden/ pony’s en alle runderrassen, ook voor runderrassen met horens. De hooiruif heeft een driepuntsophanging, zodat u de hooiruif makkelijk kunt verplaatsen in de weide of paddock. Ook heeft de ruif dubbele versterkingsbuizen. De voerhoogte van de hooiruif voor paarden en runderen is 76 cm. Het dak en de poten van de voerruif zijn in de hoogte verstelbaar.

Tussen de voerplaatsen zit een afscheiding, dit heeft als voordeel dat er minder voerverlies is doordat uw paarden of koeien een paar stappen naar achteren moeten zetten voordat ze met hun hoofd uit de hooiruif zijn. Uw dieren gaan door de afscheiding ook rustiger eten, dit komt doordat uw paarden of koeien elkaar moeilijker weg kunnen jagen. In de voerhekken zitten extra stutten om de tussenruimtes te verkleinen zodat er een kleine kans is dat ze zich verwonden aan de tussenruimtes.

Om de bodem van de ruif extra te beschermen tegen zuren uit het ruwvoer of weersomstandigheden, kunt u deze insmeren met bitumen

Bij het voeren van paarden en pony’s uit een hooiruif wordt vaak een hooinet gebruikt, zodat paarden en/of pony’s langzamer gaan eten. Vaak wordt een hooinet aan de voerhekken vast gemaakt, dit heeft als nadeel dat wanneer de baal op is, je een groot gedeelte van het hooinet los moet maken om er een nieuwe baal in te zetten. Het is mogelijk om een hooinet in een frame te bevestigen. Dit heeft als voordeel dat je het frame omhoog klapt in de hooiruif, deze vast zet met de kettinkjes, de baal in de ruif plaatst en het frame naar beneden klapt en dan zit het hooinet om de baal heen.

Wanneer u de hooiruif gaat gebruiken voor paarden raden wij aan om een driepuntsbeschermbeugel en een dakrandbescherming er bij aan te schaffen. Deze hooiruif is ook verkrijgbaar met het klima dak van Patura.

Wordt als bouwpakket geleverd.

Patura Professionele vierkante ruif voor alle paarden en runder rassen P303538
Een Patura kwaliteits product.

Trusted Shops Reviews