Productgroepen

Tevreden klanten!

Onze producten

Paardentraining blauw en geel Er zijn 15 producten.

Paardentraining met geel en blauw is een trainingsmethode voor paarden waarbij gebruik wordt gemaakt van blauw en geel trainingsmateriaal. Het is intensieve training die de bewegingscoördinatie en spieropbouw bevorderen van het paard. Volgens deze methode begint een goede balans en coördinatie van het lichaam, in het hoofd van het paard. De blauwe en gele kleuren prikkelen het paard visueel. Lees meer

Toont 1 - 15 uit 15 items

Deze paardentraining met geel en blauw is een trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van geel en blauw trainingsmateriaal. Tijdens een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat paarden geel, blauw, wit en grijs zien. Daarom wordt er tijdens deze training gebruik gemaakt van trainingsmateriaal in de kleuren blauw en geel. Vooral de zachte hindernisbalken die van schuimstof zijn gemaakt, worden veel gebruikt. Aan deze schuimstof hindernisbalken, in het geel en blauw, kan een paard zich niet bezeren.

Door gelijktijdig links en rechts impulsen te geven gaat het paard sneller informatie leren opnemen. Het hersenen van het paard moeten namelijk heen- en weer schakelen tussen de hersenhelften. Een goede samenwerking tussen de twee hersenhelften, bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het uiteindelijke resultaat van deze training, met blauw en geel trainingsmateriaal, is dat het paard zelfverzekerder wordt en bewuster wordt van zijn voor- en achterhand en zijn linker- en rechterkant. Ook leert een paard rustiger reageren op vreemde voorwerpen, zoals een container die aan de kant van de weg staat.

Bij deze trainingsmethode worden verschillende soorten hindernismaterialen gebruikt. Zo kan er gebruik worden gemaakt van blauwe en gele schuimstof hindernisbalken, voor bijvoorbeeld grondwerk. Deze schuimstof hindernisbalken in blauw en geel, kunnen op elke gewenste manier worden neergelegd op de grond. Ook kunnen er kleine cavalettiblokkenspringstaandersspringbalken in diverse lengten en jumpingblokken worden gebruikt om een parcours uit te zetten voor de blauw met geel training. Al dit trainingsmateriaal is in de kleuren blauw en geel voor deze Paardentraining. Met veel soorten trainingsmateriaal kunnen verschillende parcoursen worden uitgezet.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen