Hindernismateriaal

Hindernismateriaal kopen bij Nedlandic 

Bent u opzoek naar hindernismateriaal om het mooiste hindernisparcours te bouwen? In ons assortiment vindt u alles om een hindernis op te zetten om zo uw paarden goed te trainen. Niet alleen springbalken en springstaanders, maar ook alle toebehoren zoals hanghekken, springsloten en fel gekleurde borden voor onder de hindernissen.

Voor hindernismateriaal moet u bij Nedlandic zijn

Hindernismateriaal in vele vormen, maten en kleuren is wat u in ons assortiment terug zult vinden. Alles om een prachtig springparcours voor uw paardentraining te maken, paarden hindernissen, springbalken en zelfs complete parcours. Ons hindernismateriaal is van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bouw het hindernisparcours van uw dromen met de vele variaties aan hindernismateriaal en toebehoren.

Geschikt Hindernismateriaal voor alle takken van de paardensport

Ons hindernismateriaal is door de gebruiksvriendelijkheid ook ideaal voor het gebruik van uw dagelijkse training. Of het nu gaat om de training van uw dressuur-,spring-, trec-, western- of recreatiepaard. Naast onze staanders hebben wij ook een uitgebreid assortiment aan cavaletti’s en zachte hindernisbalken (soft poles) die onder andere te gebruiken zijn als grondbalk of voor grondwerk bij de training van uw paard. Ideaal om uw paard op een extra uitdagende manier te gymnastiseren!

Compleet springparcours samenstellen

Met het hindernismateriaal op onze website kunt u zelf uw complete springparcours samenstellen. Denk hierbij aan waterbakken en springsloten, maar ook aan decoratieve borden die u aan de hindernisbalk kunt bevestigen. Ook menkegels en complete menbakken zijn bij ons te koop. Met al deze onderdelen kunnen u en uw paard geheid uit de voeten, of u nu vooral recreatief aan paardentraining doet, of wedstrijden op het oog heeft. Met ons aanbod kunt u een complete uitrusting voor professionele hindernissen samenstellen.

Springbalken voor uw springparcours

Een springparcours bouwen voor uw paard begint natuurlijk met het nodige hindernismateriaal. Daarbij mogen springbalken niet ontbreken. Om te beginnen kunnen de hindernisbalken gebruikt worden bij de Cavaletti blokken. Voor de meer gevorderde paardentraining kunt u de balken gebruiken tussen de springstaanders. Onze kunststof springbalken zijn te verkrijgen met en zonder houten kern.

Overigens verkopen we ook zachte hindernisbalken voor paarden, deze hebben een lengte van 300 cm. Met deze springbalken kunt u uw paarden trainen met minder kans op blessures. Ideaal als uw paard nog niet gewend is aan het werken met een hindernis.

Staanders en zijvleugels

Om van de springbalken een hindernis te maken heeft u hindernis staanders of zijvleugels nodig. Wij hebben een veelzijdig aanbod aan springstaanders. Zo hebben we kunststof staanders in de kleur die bij uw balken zal passen, aluminium staanders en verscheidene zijvleugels. De kunststof staanders zijn ook in sets te verkrijgen. 

Onderzet hekken en opvulling hindernissen

Om de hindernissen compleet te maken kunt u een onderzethek of hindernis borden onder de balken plaatsen. Dit geeft niet alleen een andere uitstraling aan de hindernis, maar u kunt hiermee ook de paarden trainen op kleur. 

Met borden en andere toebehoren voor op de hindernissen kunt u uw springparcours personaliseren. Laat bijvoorbeeld de springbalken eruitzien als een muur, of plaats bordjes met smileys of regenbogen onder de balken. Zo halen u en uw paard net iets meer plezier uit de paardentraining. U kunt zelfs hartjes aan de hindernis van uw paard hangen.

Waterbak en springsloot

Een waterbak of springsloot is een geweldige toevoeging aan de paardentraining. U kunt ze natuurlijk ook inzetten tijdens een springparcours. Het is een uitdagende hindernis voor uw paard, en maakt een geliefd trainingselement. Neem deze ook zeker op in uw springparcours. In ons aanbod vindt u waterbakken en springsloten in verschillende formaten, geschikt voor elk parcours.

Complete set hindernissen

We verkopen eveneens een complete set hindernis in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Nedlandic is er dus echt voor al uw hindernismateriaal. 

Zo hebben wij complete hindernissen met een springsloot, hanghek of trainingsborden. Deze zijn te gebruiken voor zowel paarden- als voor ponytraining. Neem dus een kijkje op onze pagina met complete hindernissen.

U kunt de verschillende standaard sets van hindernissen zelf aanpassen aan uw wensen. Pas bijvoorbeeld de kleuren van de hindernisbalken aan of breid uw set uit met accessoires naar keuze. Bestel bijvoorbeeld een springsloot bij, extra hindernisbalken, of hang- en onderzethekken. 

Goed om te weten: de hindernissen die zijn afgebeeld met staanders zijn ook leverbaar met zijvleugels.

Springparcours set

Bent u op zoek naar een compleet springparcours? Ook deze is in ons assortiment opgenomen. Zo bent u in een keer voorzien van allerlei soorten hindernissen en kunt u naar hartelust trainen. 

Zelf het springparcours samenstellen?

U kunt natuurlijk ook uw hindernisparcours customizen door zelf uw hindernissen samen te stellen. Breid bijvoorbeeld een van de bestaande sets uit met hindernisbalken of voeg elementen toe aan uw springparcours. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde trainingsborden voor onder de springbalken of leuke regenbogen. Hiermee bouwt u een hindernisparcours dat geschikt is voor de paardentraining, maar ook voor wedstrijden. Zo stemt u uw paardentraining of parcours af op uw wensen en op die van uw paard.

Wat zit er in een hindernis set?

Wij hebben verschillende pakketten aan hindernissen. In onze standaard sets met hindernismateriaal vindt u de volgende onderdelen die voldoende zijn voor een complete paardentraining op het springparcours:

 • staanders
 • zijvleugels
 • hindernisbalken
 • lepels

Afhankelijk van het pakket kunt u deze set uitbreiden met de volgende onderdelen:

 • watersloten / springsloot
 • hanghekken
 • regenboog
 • onderzetmuur
 • complete muur
 • onderzethekken

Wilt u graag de meest uitgebreide set aanschaffen waar alle onderdelen in zitten, ga dan voor het Maxi Super Set springparcours. Daarmee tilt u de paardentraining naar het hoogste niveau.

Maak de hindernis voor uw paard compleet

Met de nodige toebehoren kunt u de hindernissen voor uw paarden naar hartelust uitbreiden. Deze zijn meestal leverbaar in verschillende uitvoeringen, dus u vindt zeker een accessoire dat past bij uw wensen. In ons aanbod van toebehoren vindt u bijvoorbeeld:

 • hindernisnummers
 • hindernislepels
 • veiligheidslepels
 • hindernisvlaggetjes
 • sleutelgatprofielen
 • extra ophangbeugels
 • beschermdoppen voor de springbalken
 • kantploeg
 • opbergsysteem voor de hindernisbalken
 • balkenwagen

Alles voor het mennen

Bij een paardentraining worden vaak menkegels gebruikt, deze vindt u dan ook in onze webshop. We verkopen alleen de originele menkegels uit Duitsland, die voldoen aan de eisen vanuit het FEI-reglement. Ook een optie is een bijpassende bal. U kunt deze los kopen of u kunt  gaan voor een complete set. Hiermee kunt u thuis of op het parcours aan de slag met uw paardentraining. Zelfs een complete menpiste is een mogelijkheid!

Hindernismateriaal, ook geschikt voor springwedstrijden

Ons hindernismateriaal is uitermate geschikt om springwedstrijden te organiseren. U kunt bij ons onder andere ook de veiligheidslepels MET LINK (ook wel veiligheidsbeugels of safety cups genoemd) vinden die zijn goedgekeurd volgens de FEI normen en verplicht zijn om de achterste boom van een breedtehindernis te ondersteunen. Bij een triple bar geldt dit voor de middelste en de achterste balken. Ook op het inspringterrein dienen deze goedgekeurde veiligheidslepels gebruikt te worden bij de bovengenoemde hindernissen.

Tevens bent u bij ons op het juiste adres voor uw sponsorhindernis. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer: 0342-444585 of mail naar info@nedlandic.com

Hindernis kopen bij Nedlandic

Veel van onze klanten zijn erg tevreden met de vele verschillende opties die onze webshop aanbiedt. Het kan natuurlijk zijn dat u toch graag iets anders wilt. In dat geval helpen we u graag met ons vakkundige advies. Ook wanneer u graag een prijsopgave wilt ontvangen, kunnen wij dit verzorgen. Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw