Schrikdraadapparaat

Hier kunt u naar de juiste subcategorie, voor een schrikdraadapparaat op 230 volt of op een batterij.

Maar ook alle toebehoren vind u hier. 

Schrikdraadapparaat kopen bij Nedlandic

Schrikdraadapparaat kopen? Om schrikdraad van stroom te voorzien heeft u een schrikdraadapparaat nodig. U kunt bij ons terecht voor een schrikdraadapparaat op accu, of ga voor een batterij schrikdraadapparaat. Ook voor de benodigde toebehoren kunt u bij ons terecht zoals voor voltmeters en voor schrikdraadapparaten zonnepanelen. Het beste schrikdraadapparaat vindt u bij Nedlandic. Wij verkopen schrikdraadapparaten van het merk Patura. Hulp nodig om het juiste toestel te vinden? Maak dan gebruik van de keuzehulp van Patura. Deze hulp geeft precies aan wat de beste apparaat voor u is.

Soorten schrikdraadapparaten

Schrikdraadapparaten zijn er als lichtnet schrikdraadapparaat op 230 volt, maar u kunt ook gaan voor een schrikdraadapparaat op accu (batterij schrikdraadapparaat). Daarnaast zijn er combinatie apparaten welke zowel geschikt zijn voor accu als voor lichtnet. De batterijen en accu’s voor de apparaten van Patura kunt u vinden in de webshop van Nedlandic.

Welke soort schrikdraadapparaat kiezen?

Indien er een stroompunt aanwezig is, adviseren wij altijd lichtnet schrikdraadapparaten te gebruiken. Deze apparaten zijn constanter qua stroomafgifte en hebben een langere levensduur. Ook hoeft u een lichtnet apparaat niet op te laden. Echter zijn accu’s in combinatie met zonnepanelen het milieuvriendelijke alternatief voor de energievoorziening van schrikdraadapparaten. Een batterij schrikdraadapparaat is daarnaast te gebruiken in afgelegen gebieden waar geen stroompunt aanwezig is.

Hulp nodig om het juiste schrikdraadapparaat te vinden, klik dan op de link.

Het juiste schrikdraadapparaat

Voor de juiste keuze van een apparaat is het belangrijk om van te voren te bepalen voor welke dieren het apparaat bedoeld is en of het is om deze dieren binnen de elektrische afrastering te houden of dat u juist wild buiten de omheining wilt houden. Schrikdraadapparaten zijn er voor koeien, paarden, schapen en geiten. Daarnaast is de lengte van de afrastering ook belangrijk, dit om te bepalen hoe zwaar het apparaat moet zijn. Een ander belangrijk punt is de schrikdraad of lint dat men gebruikt, heeft deze voldoende capaciteit ( stroomgeleiding) bij een apparaat met veel vermogen. Ook is de begroeiing belangrijk, wanneer er veel begroeiing is verliest men veel vermogen. Er zijn apparaten met een zeer hoog vermogen die de begroeiing die tegen het schrikdraad aankomt verschroeit, hierdoor wordt het stroomverlies beperkt. Om te bepalen welk apparaat van Patura u nodig hebt, kunt u bovenstaande keuzehulp gebruiken. Daarnaast kunt u de gebruiksaanwijzing per apparaten ook downloaden op onze website. Deze vindt u bij de verschillende producten.

Zijn schrikdraadapparaten en elektrische afrasteringen gevaarlijk voor dieren?

Nee, ze zijn niet gevaarlijk voor dieren. Apparaten van Patura worden beoordeeld en getest op hun veiligheid. Er is dus geen risico, mits u zich aan de voorschriften houdt. De elektrische impuls die het apparaat geeft is van korte duur, maar wel effectief. Wanneer een dier een schok heeft gekregen zal de afrastering een psychologische barrière vormen die de dieren in vervolg zullen mijden. Controleer wel altijd of het apparaat correct werkt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een schrikdraadtester.

Koop uw schrikdraadapparaat bij Nedlandic

De beste schrikdraadapparaat voor uw weide vindt u bij Nedlandic. Komt u er niet uit welk apparaat en toebehoren u nodig heeft? Wij geven graag advies. Neem contact met ons op en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw