Drinkbakken

Drinkbakken en waterbakken, zeer uitgebreid assortiment voor paarden, koeien, stieren, schapen en geiten. Te verkrijgen zijn waterbakken met vlotter of drinkventiel. Drinkbakken voor hoge druk, te gebruiken in stallen met waterleiding, maar ook lage druk waterbakken voor in de weide, te gebruiken met een watertank als er geen waterleiding bij de weide is. Voor gezonde dieren is een goede drinkwatervoorziening de basis. U vindt hier waterbakken in verschillende soorten en maten.

Rondpomp-systeem bij drinkbakken

Diverse drinkbakken zijn ook te gebruiken met een rondpomp-systeem, zodat de dieren ook in de winterdag altijd water hebben. Ook baldrinkbakken vorstvrij voor grotere groepen dieren. Ook voor de weide zijn er vorstvrije drinkbakken te leveren, vraag naar de mogelijkheden. Alle onderdelen zijn los bij te bestellen. Op de informatie pagina's is een heleboel informatie te vinden om de juiste soort drinkbak te bestellen, ook vind men hier informatie over installatie en bevestiging.

Drinkbak voor uw paard, koe of schaap

Of het nu gaat over schapen, koeien of paarden uw dier moet drinken. Het is daarom belangrijk dat u de juiste drinkbak voor uw dier kiest. Op onze site hebben wij een aantal richtlijnen voor drinkbakken paard en drinkbakken koe en schaap. Het is belangrijk om de drinkbakken op de goede hoogte te hangen. Deze is voor ieder dier anders, zo heeft de koe een hogere drinkbak nodig dan een paard.

Drinkbak paard

Op zoek naar een drinkbak paard? Bij Nedlandic bieden wij uitgebreid keuze in waterbakken. U kunt bij ons terecht voor een weidedrinkbak, maar ook voor een waterbak voor in de stal. Afhankelijk van de situatie heeft u onder andere keuze uit een vlotter drinkbak, verwarmde drinkbak en baldrinkbakken.

Drinkbak koeien

Voor een goede gezondheid moet een koe voldoende water ter beschikking hebben. Daarnaast speelt water een belangrijke rol in de melkproductie. De plaatsing van een drinkbak koeien is erg belangrijk voor de wateropname van een koe. Dit moet bevorderlijk zijn voor het natuurlijke drinkgedrag van de koe.

Een koe heeft veel water nodig. Jongvee boven 1 jaar heeft behoefte aan 25 - 50 liter water per dag, volwassen koeien daarentegen tussen 50 - 120 liter. Als u op zoek bent naar een drinkbak koeien, neem dan een kijkje in ons assortiment. U vindt hier de Suevia drinkbak, maar ook drinkbakken van de merken La Buvetta en JFC.

Drinkbakken schapen en geiten

In ons assortiment vindt u tevens drinkbakken die geschikt zijn voor professionele schapen- en geitenhouderijen, maar ook voor hobbyboeren en particulieren. Ze zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Wij hebben drinkbakken voor schapen en geiten van kunststof en geëmailleerd metaal.

Weide drinkbak

Een weide drinkbak is de perfecte oplossing voor een grote groep dieren in een weiland. Of u nu op zoek bent naar een paarden drinkbak, een drinkbak voor koeien, geiten of schapen. Wij bieden keuzes uit weidedrinkbakken in verschillende modellen en afmetingen. Een weide drinkbak bij Nedlandic is te verkrijgen in afmetingen van 70 tot 1500 liter, afhankelijk hoeveel dieren er uit de weide drinkbak moeten drinken. Met de weide drinkbak heeft u vee altijd voldoende aanvoer aan drinkwater. De weidedrinkbakken zijn voorzien van een afvoeropening, waardoor reiniging erg eenvoudig is.

Weidepomp

Wanneer er geen leidingen naar de weide lopen, is een weidepomp ideaal om uw dieren te voorzien van drinkwater. De weidepomp is eenvoudig te bedienen door de dieren zelf. De pomp gaat tot wel 7 meter diep.

Vorstvrije drinkbakken

Voor koudere periodes zijn vorstvrije drinkbakken de perfecte oplossing. Zo kunnen uw dieren ook tijdens periodes van vorst bij hun waterbak met drinkwater. Deze waterbakken zijn te verkrijgen voor in de stal, maar ook voor in de weide. Binnen ons assortiment vindt u geïsoleerde baldrinkbakken en verwarmde drinkbakken. Zo komt u zonder problemen de winter door.

Waterbak Materiaal

De waterbakken van Nedlandic zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Zo heeft u keus uit een waterbak van kunststof, maar ook geëmailleerd metaal.

Waterbak kunststof

Een waterbak van hoogwaardig kunststof is erg geschikt voor uw dieren. Een waterbak van kunststof heeft geen scherpe randen, waardoor er geen verwondingsgevaar is.

Waterbak geëmailleerd metaal

De waterbak van gietijzer is voorzien van geëmailleerd metaal. Dit materiaal garandeert een jarenlange hygiënische oppervlaktebescherming. Ze zijn erg sterk en roesten ook niet. Bij ons vindt u de geëmailleerde vlotter drinkbak, maar ook de staafventiel drinkbak. De staafventiel waterbak is gemakkelijk met de neus te bedienen.

Toebehoren drinkbakken

Lukt het niet om de waterbak goed te bevestigingen? Dan kan een bevestigingsbeugel goed van pas komen. Ook voor een beschermingsbeugel van de waterbak kunt u bij ons terecht. Hiermee kunt u de drinkbakken goed beschermen. Te vinden de categorie ‘toebehoren drinkbakken’. Als u op zoek bent naar losse onderdelen voor de drinkbakken, neem dan een kijkje in de categorie 'onderdelen drinkbakken'.

Hulp nodig bij uw keuze?

Bent u op zoek naar een drinkbak paard, een drinkbak koeien, of een andere waterbak en komt u er niet helemaal uit?  Neem dan contact met ons op. Met onze deskundigheid helpen wij u graag verder in de zoektocht naar de juiste waterbak voor uw dieren.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw