Cavaletti blokken

Cavaletti blokken kopen bij Nedlandic

Cavaletti blokken zijn geschikte hulpmiddelen om variatie te geven aan de training. Zo kunnen ze gebruikt worden voor het spring- en dressuur rijden, maar ook voor grondoefeningen en longeren. Het paard leert zodoende om de omgeving iets beter in de gaten te houden en de benen op de juiste plek te plaatsen. 

Ook is het trainen met cavaletti blokken een goede krachttraining voor het paard. Uw paard of pony leert zich beter te coördineren en wordt er actiever van en buigzamer door. Voor de achterhand zijn de cavaletti’s zeker een goede oefening, want het paard moet zijn rug loslaten en de achterbenen onder zijn eigen gewicht brengen. Doordat de cavalleti balken op verschillende hoogtes gelegd kunnen worden, kunnen de oefeningen ook verschillende doeleinden bieden.

Ruime keus in kleuren en soorten cavaletti materiaal

Alle voordelen van de cavaletti blokken van Nedlandic op een rijtje:

  • Een goede oefening voor balans en kracht
  • Makkelijk schoon te houden
  • Hoogwaardig kunststof kwaliteit
  • Te combineren met alle springbalken met een Ø 10cm
  • Voor afwisseling tijdens de training
  • Geschikt voor grondoefeningen, dressuur, springen en ook longeren
  • Verschillende hoogtes en varianten en kleuren verkrijgbaar
  • Geschikt paarden en pony’s

Cavaletti blokken voor vele soorten trainingen

De cavaletti blokken worden regelmatig gebruikt tijdens het longeren van de paarden, dit omdat er geen
belemmering komt voor de longeerlijn. Het paard of pony kan blijven lopen zoals hij/zij gewend is. Ook kunnen de blokken in een andere positie gezet worden, zodat er een (klein) sprongetje gemaakt kan worden. Dit is erg goed voor de afwisseling van de training. Daarnaast zijn de cavaletti blokken met de springbalken een goed hulpmiddel voor dressuurruiters om zodoende het paard zijn benen te leren optillen.

Door de hindernisbalk op een kleine hoogte te plaatsen leert het paard zijn benen optimaal in te zetten en te gebruiken. Ook zijn de hindernisbalken in verschillende kleuren beschikbaar waardoor een leuke combinatie met hindernisbalken maken gemakkelijker en leuker wordt.

Groot assortiment Cavaletti

In ons assortiment hebben wij maar liefst 6 verschillende soorten blokken. Zo hebben wij:

De cavaletti blokken en jumpingblokken worden vaak gecombineerd met de cavaletti balken/ springbalken van 1,75 cm of de hindernisbalken van 3 meter. Voor paarden en/of grote pony’s adviseren wij om de hindernisbalken te kiezen met houten kern. Dit voor de veiligheid voor zowel het paard als de ruiter. Ook worden de paarden of pony’s hierdoor niet “lui” op de balk. Ze leren beter hun benen op te tillen.

Cavaletti blokken van goede kwaliteit

De cavaletti blokken zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit kunststof, hierdoor kunnen de blokken tegen alle weersomstandigheden en hebben deze een lange levensduur. De kunststof is volledig duurzaam geproduceerd. Ook zijn de blokken onderhoudsvrij en makkelijk schoon te maken.

Tip: De jumpingblokken zijn te vullen met water of zand, zodat deze nog steviger en stabieler op de grond blijft staan.

Cavaletti kopen?

Wilt u meer variatie in uw paardentrainingen brengen? Dan zijn de cavaletti artikelen onmisbaar! Koop het eenvoudig in ons webshop. Voor vragen kunt u ons bereiken via ons contact pagina.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw