Scheermachine en toebehoren

Scheermachine kopen bij Nedlandic

Wilt u uw paarden of koeien een nieuw kapsel geven? Dat kan natuurlijk niet zonder een scheermachine. Bij het kiezen van de juiste scheermachine voor uw paard, koe of hond komt nog wel wat kijken. Zo zijn verschillende apparaten vaak ontworpen voor verschillende dieren. Er zit bijvoorbeeld verschil tussen de motor en de messen die u nodig heeft voor een bepaald dier. Nedlandic helpt u graag verder bij het vinden van het juiste scheerapparaat voor uw dier.  

Bij Nedlandic vindt u een diversiteit aan scheermachines van verschillende merken. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld de bekende merken Heiniger en Aesculap. Bekijk snel eens ons assortiment scheermachines en maak gebruik van onze voordelen:

  • Snelle levering
  • Scherp geprijsd 
  • Zowel particulier en zakelijk te bestellen
  • Advies op maat

Scheermachine paard

Op zoek naar een scheermachine paard? Deze vindt u in het assortiment van Nedlandic. U kunt meerdere redenen hebben om uw paard of pony (gedeeltelijk) te scheren. Normaal gesproken maakt een paard extra haren aan wanneer de dagen kouder en korter worden om zichzelf warm te houden. 

Wanneer u een paard intensief traint, kan het voor zowel het paard als uzelf prettiger zijn om uw paard te scheren. Uw geschoren paard zal minder zweten, sneller afkoelen en opdrogen. Ook voor paarden met cushing (PPID) kan het prettig zijn om geschoren te worden vanwege de extreem dichte wintervacht. 

U kunt uw paard geheel scheren met een scheermachine paard, maar u kunt uw paard ook in meerdere modellen scheren. Een grotendeels of volledig geschoren paard zult u echter moeten ondersteunen met dekens die warm genoeg zijn, omdat zij zichzelf niet warm genoeg kunnen houden. 

Een paard die alleen een streep op de borst en onder de buik geschoren krijgt kan normaal gesproken nog prima zonder deken blijven staan. Het blijft uiteraard belangrijk om op uw paard te letten en de dekens aan te passen wanneer het buiten kouder of warmer wordt.  

Paardenscheermachine huren

Wilt u liever niet een bedrag uitgeven om een scheermachine paard te kopen? Dan kunt u een paardenscheermachine huren overwegen. Vanaf nu is een paardenscheermachine huren ook mogelijk bij Nedlandic. Wij verhuren een Aesculap Bonum scheermachine met 2 accu's en een extra messenset. Bekijk deze pagina met meer informatie voor wanneer u een paardenscheermachine huren overweegt.  

Koeien scheermachines

Koeien scheren gebeurt meestal wanneer de koeien op stal komen. Als ze niet geschoren worden, kan de koe haar warmte slecht kwijt en begint ze te zweten. Voordelen van uw koeien scheren zijn onder andere: 

  • verhogen van de hygiëne
  • ze voeren makkelijker warmte af 
  • betere productie  

Kalveren worden meestal geschoren om ze beter te laten groeien. Schimmel, schurft en luis kunnen minder goed op een geschoren huid ontwikkelen. Wanneer u zwetende kalveren heeft, is het risico op verkoudheden en longproblemen groter. Het beste is dan om uw kalveren over de rug te scheren. 

Ook voor keuringen worden koeien en kalveren getoiletteerd. Dit houdt in dat ze gewassen, geschoren en netjes gepoetst erbij staan om beoordeeld te worden door een vakjury.

Bij Nedlandic vindt u koeien scheermachines van de nieuwe generatie snoerloze accu scheermachines voorzien van lithium-ion accu's, maar ook de traditionele koeien scheermachines met snoer. Daarnaast hebben wij koeien scheermachines met een laag geluidsniveau, om onnodige spanning en stress te voorkomen.

Honden scheermachine

Niet alleen voor een scheermachine paard en koeien scheermachines kunt u bij Nedlandic terecht, maar ook voor een honden scheermachine. Een honden scheermachine, hondentrimmer of tondeuse is belangrijk voor de verzorging van de vacht van uw hond. Wanneer uw hond een dikke vacht heeft is het nodig om deze vacht regelmatig te scheren. Dit zorgt voor afkoeling in de warme zomermaanden en dat de vacht minder gaat klitten of vilten. 

Let op: De vachten van sommige hondenrassen zijn niet geschikt om te scheren! Doe voordat u een honden scheermachine gaat kopen en uw hond gaat scheren onderzoek of de vacht van uw hond geschikt is om te scheren. 

Aesculap en Heiniger kopen 

Bij Nedlandic vindt u koeien, paarden en honden scheermachines van echte A merken zoals Aesculap en Heiniger. 

Aesculap kopen

Aesculap is een Duits merk dat goed bekend staat in de wereld van het scheren van dieren. Aesculap valt onder het kwaliteitsmerk B.Braun dat bekend staat als fabrikant van medische instrumenten aan ziekenhuizen en dierenartsen. Een goed degelijk merk dus, waarop u kan vertrouwen. Bij Nedlandic vindt u Aesculap scheermachines voor koeien en paarden. Naast de apparaten kunt u bij ons ook Aesculap scheermessen los kopen. 

Heiniger Xplorer en Xpierence kopen

Naast Aesculap vindt u bij Nedlandic ook het A merk Heiniger. Deze machines zijn robuust en hebben een lange levensduur. Bij Nedlandic zijn de Heiniger Xplorer en de Heiniger Xpercience de best verkochte modellen van Heiniger. 

Dieren tondeuse

Wanneer u slechts kleine delen wilt bijscheren kunt u het beste kiezen voor een dieren tondeuse. Deze worden namelijk met name gebruikt om de benen op te scheren of bijvoorbeeld de oren van het paard, koe of hond mee te scheren. Het apparaat is kleiner en handzamer dan een grote scheermachine. Daarnaast zijn de messen kleiner en fijner waardoor u veel preciezer kunt scheren en ook alle hoekjes makkelijk kunt scheren.

Bij Nedlandic vindt u naast Heiniger scheermachines ook Heiniger tondeuses. Met Heiniger weet u dat u kwaliteit in huis haalt. Liever een ander merk? Dan kunt u ook gaan voor een Sectolin dieren tondeuse. 

Scheermachine accessoires

Bij ons kunt u ook terecht voor enkel scheermachine accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een reserve accu, scheerapparaat olie of extra scheermessen. Alles wat u nodig heeft voor uw Heiniger scheermachine of Aesculap scheermachine vindt u bij Nedlandic! 

Messen laten slijpen

Zijn uw scheermessen bot geworden? Dan is het niet nodig om deze gelijk te vervangen. Bij ons kunt u terecht voor het laten slijpen van uw scheermessen. Wij raden aan om scheermessen na 2 à 3 keer gebruiken te laten slijpen. U kunt de messen naar ons toe brengen en wij bellen u wanneer de messen geslepen zijn. Hier vindt u meer informatie over het laten slijpen van uw scheermessen. 

Hulp nodig bij uw keuze?

Nedlandic verkoopt al jarenlang scheermachines. We kennen onze producten van binnen en van buiten. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder aan de juiste koeien, paarden of honden scheermachine.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw