Zadelkast

Zadelkasten of ook wel zadelkisten zijn bedoelt voor het veilig en gemakkelijk opbergen van alle paardenspullen. Bij zadelkasten is het van groot belang dat de kasten goed ventileren om schimmelvorming tegen te gaan. De veiligheid van een zadelkast is ook erg belangrijk want men wilt niet hebben dat er mensen ongewenst jouw spullen gaan gebruiken. De kasten moeten dus goed inbraak werend zijn. En dan is er natuurlijk ook nog gebruiksgemak dat een grote rol speelt bij het maken van een keuze. Een zadelkast moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er moet voldoende ruimte in de zadelkast aanwezig zijn. Dit voor het opbergen van alle paardenspullen zoals laarzen, cap, verzorgingsmateriaal, dakens, hoofdstellen en zadels. De zadels moeten makkelijk in de zadelkast opgehangen kunnen worden, voor een ponyzadel of een springzadel kan een kleinere kast gebruikt worden in tegelstelling met een groot en zwaar dressuur of western zadel. Een sterke zadelsteun is niet te missen en het is dan ook de bedoeling dat de zadelsteunen op voldoende punten het zadel ondersteunt zodat de levensduur van het zadel ook verlengt wordt. Hiervoor heeft Nedlandic voor iedere zadel een aparte zadelsteun. De zadelkasten zijn ook gemakkelijk op te stapelen, dit wordt voornamelijk veel gedaan bij grote pensionstallen of maneges in de zadelkamers. 

Basic-Line

De Basic-Line zadelkasten zijn uitstekende zadelkasten. Deze worden in een bouwpakket geleverd.

Econ-Line

De Econ-line zadelkasten zijn gunstig geprijsde zadelkasten van hoge kwaliteit. De zadelkasten worden in zijn geheel gemonteerd bij u afgeleverd. 

Top-line 

De Top-line is een goed lopende, degelijke zadelkast. De kast is flexibel in te delen. De zadelkasten worden in zijn geheel gemonteerd bij u afgeleverd. 


Zie hieronder de verschillen in de zadelkasten. 

Verschil zadelkasten Nedlandic

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw