Cross hindernissen

Cross en eventing hindernissen bij Nedlandic 

Een nieuw product van Nedlandic, de cross en eventing hindernissen.

De crosshindernissen zijn zeer geschikt voor de trainingen thuis maar ook voor op de crossbaan of wedstrijdbak. De lage borstelsprongen zijn zeer leuk voor de jongere generatie en de kleine pony's. Voor de kleinere ruiters zijn de crosshindernissen vaak te hoog en wordt het hierdoor wat eng om de hindernissen te springen. Zo kunnen de kinderen en de pony's ook sneller angst opbouwen voor het springen. De lagere crosshindernissen zijn dus een zeer leuke training om toch bekend te worden met het crossen. 

Ook zitten er hindernissen tussen zoals de schuine haag, oplopende borstel sprong of de full roll. Deze hindernissen zijn heel erg handig om mee te trainen voordat je de echte cross gaat rijden. Deze hindernissen of vergelijkbare hindernissen zie je vaak terug in het parcours. 

De hindernissen zijn zeer handig voor het leren omgaan met het crossen. Crossen is een andere soort manier van rijden met het paard. Het vertrouwen en de saamhorigheid tussen paard en ruiter moet hierbij zeker aanwezig zijn. Ook is het aanrijden op een crosshindernissen heel anders dan het aanrijden op een losse hindernis. Het is zeer noodzakelijk om recht voor de hindernis uit te komen en ook recht erop af te sturen maar wel zo stil mogelijk te blijven zitten. Door een paar of enkele oefensprongen in de rijbak te zetten kan je dus heel gemakkelijk trainen met het aanrijden naar een cross hindernis en ook de normale hindernissen. 

De takken zien er altijd spectaculair uit maar ondertussen stelt het weinig voor. Ken jij dat, de angst door de takken die uitsteken en maar hopen dat het paard zich hier niet aan verwond. Daar hoef je bij de crosshindernissen van Nedlandic niet bang voor te zijn. De takken zijn van kunststof en absoluut niet scherp. Hierdoor is de kans dus heel erg klein dat het paard of pony zich verwond aan de hindernis. Ook lopen de hindernissen rond af waardoor jouw paard of pony hier minder makkelijk achter kan blijven hangen. Hierdoor is het risico dat je dus met paard en al een valpartij maakt ook heel erg klein. Door het materiaal zijn de hindernissen ook goed te tillen en te verplaatsen. 

Bij enkele crosshindernissen zitten ook vlaggen, deze zijn gemakkelijk te monteren aan de hindernis zelf. Er zitten haken aan de hindernis waar de vlaggen in gestoken kunnen worden, de haken houdt de vlag stevig omhoog. De haken kunnen ook weer ingeklapt worden naar binnen waardoor je dus nooit last heb van een uitsteeksel aan de zijkant van de sprong.

Voordelen Kunststof crosshindernissen.

  • Geen scherpe randen, mooi afgewerkt 
  • Hindernissen lopen rond, minder gevaar tijdens het vallen
  • Kunststof is minder hard en zwaar als hout
  • Hindernissen inclusief vlaggen beschikbaar
  • Handige en veilige methode voor het monteren van de vlaggen

Wij hebben in ons assortiment diverse borstel hindernissen, de half en de full roll top, haag hindernissen, enz, het assortiment wordt de komende tijd nog verder uitgebreid.

Met de cross- en eventinghindernissen van Nedlandic  bouwt u het mooiste parcours met handzame en gemakkelijk te verplaatsen hindernissen. Onze hindernissen hebben de nadruk op veiligheid en gebruikersgemak.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw