Productgroepen

Tevreden klanten!

Onze producten

Drinkbakken rundvee Er zijn 67 producten.

Nedlandic is leverancier van een uitgebreid assortiment drinkbakken voor de rundveehouderij. Lees meer

per pagina
Toont 1 - 30 uit 67 items


U kunt bij ons terecht voor de drinkbakken van Suevia, La Buvette en JFC.
De drinkbakken van deze leveranciers zijn onder andere weide drinkbakken, baldrinkbakkenkunststof drinkbakken en geëmailleerde drinkbakken.

Een goede drinkwatervoorziening is belangrijk voor alle dieren dus ook voor koeien, stieren en kalveren. In de stal en ook op de weide wil men dat het rundvee de hele dag de beschikking heeft over vers drinkwater. Hiervoor hebben de verschillende fabrikanten van drinkbakken diverse mogelijkheden.

Drinkbakken zijn leverbaar in kunststof, gietijzer geëmailleerd of RVS, maar ook hierin is weer veel verschil. Ook kan men kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het vullen van de drinkbakken. Zo zijn er vlotterdrinkbakken, deze worden bijgevuld door een vlotter. Wanneer het waterniveau lager is, wordt de drinkbak door de  vlotter weer bijgevuld. Veel drinkbakken zijn uitgerust met een ventiel. Wanneer de koeien tegen het ventiel of een lepel drukken, komt er water in de drinkbak.

Ook is het bij de keuze van de drinkbak voor koeien belangrijk waar deze staat of hangt, in verband met vorst. Er zijn talloze mogelijkheden voor vorstvrije drinkbakken of manieren om de drinkbakken vorstvrij te houden. Dit kan bijvoorbeeld door verwarming en isolatie van de drinkbakken. Voor drinkwatervoorziening voor koeien buiten in de wei wordt vaak de baldrinkbakken gebruikt. Dit omdat deze zonder stroom voorziening toch vorstvrij blijven. In grotere rundvee stallen met meerdere drinkbakken wordt vaak gebruikt gemaakt van een rondpompsysteem. Een rondpompsysteem zorgt ervoor dat het water in de leidingen niet kan bevriezen. Zo blijven de drinkbakken vorstvrij bij lage temperaturen.

Om de juiste drinkbak te kiezen is het belangrijk om van te voren te bepalen welke drinkbak u nodig heeft, hoeveel dieren uit de drinkbak moeten drinken, of de drinkbak voldoende capaciteit heeft en of de drinkbak vorstvrij moet blijven.

Hebt u advies nodig? Dan helpen wij u graag met een deskundig advies, voor de keuze van de juiste drinkbak voor al uw rundvee.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen