Productgroepen

Onze producten

Koeborstel Er zijn 10 producten.

In deze categorie vindt u een uitgebreid assortiment koeborstels van de leveranciers Patura en Suevia. Lees meer

Toont 1 - 10 uit 10 items

Veeborstel

De veeborstel is verkrijgbaar in een mechanische vorm of in een elektrische borstel. Een voordeel van de mechanische koeborstel is dat de borstel nagenoeg niet kapot kan gaan. Een koe heeft van nature al de neiging om zichzelf te schuren, waardoor een mechanische koeborstel een uitstekende oplossing is. Een voordeel van de elektrische borstel is dat de vacht van de koe schoner wordt dan met een mechanische borstel. Een andere voordeel is dat de koe weinig inspanning hoeft te leveren om geborsteld te worden.

Waarom een koeborstel?

Een koeborstel wordt ook wel een veeborstel genoemd. Een koeborstel is geschikt voor rundvee, jongvee en melkkoeien. Parasieten, mijten. luizen en schimmels worden verwijderd of voorkomen door het gebruik van een veeborstel. Ook wordt de huid  gezonder en gaat de vacht van de rundvee meer glanzen.

Wanneer een koe jeuk heeft, heeft deze van natura al de behoefte om te gaan schuren. Vaak gaan koeien dit doen aan een voerbak, drinkbak of een boom, deze zijn daar niet geschikt voor. Een voerbak, drinkbak of boom heeft niet de juiste vorm, waardoor de koe de juiste plek niet kan bereiken met het schuren. Dit heeft als gevolg dat de koe doorgaat met schuren totdat de jeuk weg is, daardoor wordt de huid aangetast en kan een koe zich bezeren. Wanneer de huid aangetast is, is er een grotere kans op ontstekingen en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid van de koe.

De bloedsomloop en de stofwisseling wordt geactiveerd door een veeborstel. Een koe wordt door de koeborstel gemasseerd, waardoor de koe minder stress ervaart. Daardoor stijgt de melkproductie waardoor het gebruik van de koeborstel aangeraden wordt.

Van het merk Suevia verkopen wij de Easycleaner, Easycleaner mini, de koeborstel Krazzmaxx en de koeborstel Twister.

Van het merk Patura hebben wij de koeborstel mini, midi en maxi. Patura noemt de koeborstel ook wel pendelborstel.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen