Productgroepen

Onze producten

Springsloot - waterbak Er zijn 8 producten.

Springsloot / waterbak

De springsloten van Nedlandic zijn bijzonder geschikt om in te zetten bij concoursen en trainingen met uw paard. In de ruitersport is een springsloot ook een uitdagende hindernis tijdens het spectaculaire jachtparcours, waar veel gevraagd wordt van de samenwerking tussen ruiter en paard. Lees meer

 • € 124,95 incl. btw

  Waterbak, springsloot rond Doorsnede 1 meter.Kleur: blauw of zwartDe meeste ruiters gebruiken 2 ronde springsloten bij een hindernis.

  € 124,95 incl. btw
 • € 139,95 incl. btw

  Waterbak, springsloot "SMALL" Afmeting springsloot: 50cm x 300cmKleur: blauwDe opstaande rand is 6 cm hoog en 7 cm breed

  € 139,95 incl. btw
 • € 209,95 incl. btw

  Springsloot, waterbak "MEDIUM" Afmeting springsloot: 100cm x 300cmDe opstaande rand is 6 cm hoog en 7 cm breedDeze springsloot is verkrijgbaar in: blauw en zwartDe springsloot kan met en zonder water worden gebruikt.De springsloten kunnen thuis gebruikt worden om de paarden te trainen maar ook in op een spring concours worden de...

  € 209,95 incl. btw
 • € 269,95 incl. btw

  Waterbak , springsloot "LARGE" Afmeting springsloot: 180cm x 300cmDeze springsloot is verkrijgbaar in: blauw en zwartDe rand van de springsloot is 6 cm hoog en 7 cm breed.De springsloot is te gebruiken met en zonder water.

  € 269,95 incl. btw
 • € 179,95 incl. btw

  Trainings hek voor springsloot, waterbak Afmeting: 300cm x 60cmDit hek is uitermate geschikt om bij een springsloot te gebruiken.Ook te gebruiken i.p.v. een grondbalk.Te verkrijgen in 10 verschillende combinatie kleuren.

  € 179,95 incl. btw
 • € 850,00 incl. btw

  Complete set springsloten, waterbakken2 x Springsloot, waterbak rond, doorsnede 1 meter1 x Springsloot, waterbak 50cm x 300cm1 x Springsloot, waterbak 100cm x 300cm1 x Springsloot, waterbak 180cm x 300cm

  € 850,00 incl. btw
 • € 109,50 incl. btw

  Waterbak, springsloot vierkant Afmetingen: 100 x 100cmKleur: verkrijgbaar in blauw en zwartDe meeste ruiters gebruiken 2 vierkante springsloten bij een hindernis.

  € 109,50 incl. btw
 • € 325,00 incl. btw

  Oprolbare waterslootOprolbaar Maximale grootte: 300 cm x 300 cm Aan twee kanten een opstaande rand Opstaande rand van 6 cm hoog en 7 cm breed Leverbaar in blauw en zwart

  € 325,00 incl. btw
Toont 1 - 8 uit 8 items

De springsloten zijn vervaardigd van duurzaam kunststof, zijn zowel mét als zonder water te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende maten en vormen: small, medium, large en rond. De randen van de waterbak zijn zacht, zodat blessures of verwondingen bij een landing op de rand optimaal worden voorkomen. Bovendien zijn de springsloten eenvoudig op te vouwen en op te slaan. Dit is een van de redenen waarom de kunststof sloot in de ruitersport/springsport zo populair is. 

Materiaal springsloot

Springsloten van Nedlandic zijn gemaakt van een sterke pvc. De waterhindernis is uitermate flexibel en kan zonder bijzondere krachtsinspanning worden verplaatst. Bovendien kunnen de springsloten na de springconcours/steeplechase, de training of het spel eenvoudig worden opgerold en opgeborgen. Door te kiezen voor het buitengewoon degelijke, kunststof materiaal pvc, is de springsloot zeer sterk en bestand tegen contact met grote, zware paarden. De zachte, rechtopstaande rand is ca. 60 mm hoog, waardoor de bak prima kan fungeren als waterbassin. Alles bij elkaar, is deze hindernis in de paardensport een uitdagende, maar tegelijkertijd veilige barrière. 

 

Trainen met een springsloot

Bij de waterbak is ook het speciale Nedlandic trainingshek verkrijgbaar, om de afstand van de sprong spelenderwijs te vergroten. Zodoende kunnen met dit springmateriaal telkens weer betere resultaten worden behaald of kan het spel met het paard worden uitgebouwd.

Nedlandic biedt een speciale trainingsset aan met springsloten in alle beschikbare maten. Deze set bevat ook de ronde springsloot, die bij beginnende hindernisruiters zeer populair is. Behalve in de standaardkleur blauw, zijn de watersloten van Nedlandic ook verkrijgbaar in zwart. Met water gevuld, bieden de sloten een extra attentiewaarde voor het paard, omdat juist dan de weerspiegeling van het water duidelijk zichtbaar is.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen