Productgroepen

Onze producten

Scheermachines 

In deze categorie vindt u ons volledige assortiment aan scheermachines, tondeuses en alle bijbehorende accessoires voor paarden, runderen en schapen.  Lees meer

U kunt meerdere redenen hebben om uw paard of pony (gedeeltelijk) te scheren. Normaal gesproken maakt een paard extra haren aan om zichzelf warm te houden, wanneer de dagen kouder en korter worden. Wanneer u een paard intensief traint, kan het voor zowel het paard als u zelf prettiger zijn om te scheren. Uw geschoren paard zal minder zweten en sneller afkoelen en opdrogen. Ook voor paarden met cushing (PPID) kan het prettig zijn om geschoren te worden, vanwege de extreem dichte wintervacht. 

U kunt uw paard geheel scheren, maar u kunt uw paard ook in meerdere modellen scheren. Een grotendeels of volledig geschoren paard, zult u moeten ondersteunen met dekens die warm genoeg zijn, omdat zij zichzelf niet warm genoeg kunnen houden. Een paard waarvan alleen een streep op de borst en onder de buik geschoren krijgt, kan normaal gesproken nog prima zonder deken blijven staan. Het blijft uiteraard belangrijk om op uw paard te letten, en de dekens aan te passen naar gelang hoe koud of warm het buiten is en door goed naar uw paard te blijven kijken. 

Koeien scheren gebeurt meestal wanneer de koeien op stal komen. Als ze dan niet geschoren worden, kan de koe haar warmte slechter kwijt en begint ze te zweten. Voordelen van uw koeien scheren zijn onder andere: verhogen van de hygiëne, ze voeren makkelijker warmte af waardoor ze een betere productie heeft. 

Kalveren worden meestal geschoren om ze beter te laten groeien, schimmel, schurft en luis kunnen minder goed op een geschoren huid ontwikkelen. Wanneer u zwetende kalveren heeft, is het risico op verkoudheden en longproblemen groter. Het beste is dan om uw kalveren over de rug te scheren. 

Ook voor keuringen worden koeien en kalveren getoilleteerd. Dit houdt in dat ze gewassen, geschoren en netjes gepoetst erbij staan om beoordeeld te worden door een vakjury.


Nedlandic.nl wordt beoordeeld met een 9.2 / 10 van 311 beoordelingen