Productgroepen

Tevreden klanten!

Onze producten

HindernismateriaalHindernissen van NEDLANDIC

Kunststof hindernissen van Nedlandic

Een compleet assortiment hindernismateriaal met niet alleen kunststof hindernissen, maar ook alle toebehoren om een compleet springparcours samen te stellen waarbij men elke hindernis naar wens kan kiezen, zoals springsloten, springbalken, hanghekken en planken. Ook een complete springmuur en een uitgebreid assortiment trainingsborden als opvulling onder de hindernissen.
Daarnaast biedt Nedlandic een groot aantal artikelen om paarden en pony's op de best mogelijke manier te trainen, zoals cavaletti blokken en jumping blokken, maar ook de complete kunststof dressuurpiste's met de kunststof letterpionnen. Ook de FEI goedgekeurde veiligheidslepels met adapters zitten in het assortiment.

Hindernissen

Al het hindernismateriaal dus ook de complete hindernissen van Safety-System zijn gemaakt van kunststof. Hiervoor wordt HDPE gebruikt, wat de kunststof UV en vorst bestendig maakt. De kunststof hindernissen zijn hierdoor in alle jaargetijden buiten te gebruiken. HDPE is nagenoeg onbreekbaar en splintert niet.
Het hindernismateriaal zoals de springbalken zijn leverbaar in 10 moderne kleuren. De kleuren kunnen bij de hindernissen geheel naar wens gecombineerd worden, zo kan men de hindernissen zelf in de gewenste kleur samen stellen. Ook voor de zijvleugels, en de hanghekken kan men de kleuren van de binnen- en buitenzijde zelf kiezen en dus zelf de gewenste kleuren combinatie maken. Hierdoor is het mogelijk zelf een kleurrijk springparcours samen te stellen waar de kleur voor iedere hindernis zelf is te bepalen.

Voordelen kunststof hindernissen:

  • Veilig (geen splinters, onbreekbaar).
  • Geen scherpe delen, voorkomt verwondingen.
  • Het hindernismateriaal is onderhoudsvrij.
  • Geen springbalken meer schilderen.
  • Duurzaam materiaal.
  • Licht dus gemakkelijk hanteerbaar.
  • Leverbaar in 10 moderne kleuren welke met elkaar te combineren zijn.

Springbalken

De springbalken zijn er in lichtgewicht, deze worden het meest gebruikt voor pony's en bij de cavaletti-blokken. Voor de hindernissen en bij paarden gebruikt men meestal de kunststof springbalken met een houten kern. Hiervoor heeft men een hindernisbalk nodig die wat zwaarder is, zodat de paarden meer respect voor de springbalken hebben. De houten springbalk zit opgesloten in de kunststof, hierdoor kunnen de houten balken geen vocht opnemen en worden ze niet zwaar.

Hindernis lepels

Gemakkelijk op de juiste hoogte te plaatsen zonder de balk van de lepel af te halen en gemakkelijk verstelbaar. Draaibaar rond de springstaander in 12 verschillende posities, zo kan men 1 staander voor meerdere hindernissen gebruiken. Veiligheidslepels die niet alleen het springen veiliger maken maar ook de verandering van de hindernis hoogte sterk vereenvoudigen. Wanneer er meer druk op de lepels wordt uitgeoefend schieten de lepels naar beneden waardoor de kans op blessures bij ruiter en paard aanzienlijk vermindert. De lepels zijn dan ook zowel voor training als wedstrijden geschikt.

veiligheids lepels safety-system

Veiligheid hindernissen

Niet alleen de lepels dragen bij aan de veiligheid van de hindernis, alle delen van metaal zoals bijvoorbeeld de voeten van de staanders en de zijvleugels zijn netjes afgewerkt met kunststof kappen waardoor er geen scherpe randen aan de voet zitten. Wanneer er bij een weigering van het paard, het paard door of tegen de hindernis loopt en de ruiter of het paard komt op de voeten van de staanders te vallen, dan kan dit ernstige blessures helpen voorkomvoeten staanders met afdekdopen.
De voeten van de springstaanders en de zijvleugels zijn zo gemaakt dat de staanders met de uiteinden op de grond staan. Hierdoor staan de staanders zelfs op een ongelijke ondergrond nog zeer stabiel.
Ook de springbalken die gebruikt worden geven extra veiligheid, doordat de kunststof nagenoeg onbreekbaar is en niet splintert. U loopt hierdoor niet het risico dat wanneer de springbalk breekt u of uw paard in de lange uitstekende delen van een houten springbalk valt. Dit omdat het houten springbalk opgesloten zit in de kunststof springbalk. De onderzethekken en trainingsborden zoals de regenboog hebben allemaal rubberen voeten.

Eindeloze combinaties kunststof hindernissen

De (kunststof) hindernissen en springbalken van Nedlandic hebben oneindig veel mogelijkheden. U kunt rekenen op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor gunstige prijzen. Vrijwel alle artikelen zijn uit voorraad leverbaar. maar ook de verandering van de hindernishoogte sterk vereenvoudigen.
Wanneer er meer druk op de lepels wordt uitgeoefend dan schieten de lepels naar beneden waardoor de kans op blessures bij ruiter en paard aanzienlijk vermindert. De lepels zijn dan ook zowel voor training als wedstrijden geschikt.

Veiligheid van de hindernissen

Niet alleen de lepels dragen bij aan de veiligheid, alle delen van metaal zoals bijvoorbeeld de voeten van de staanders en de zijvleugels zijn netjes afgewerkt met kunststof kappen waardoor er geen scherpe randen aan de voet zitten.