Informatie over ons hindernissen voor paarden

HindernismateriaalHindernissen van NEDLANDIC

Kunststof hindernissen van Nedlandic

Een compleet assortiment hindernismateriaal met niet alleen kunststof hindernissen, maar ook alle toebehoren om een compleet springparcours samen te stellen, alles is naar wens samen te stellen; zoals een parcours met springsloten, springbalken, hanghekken en planken. Ook een complete springmuur en een uitgebreid assortiment trainingsborden als opvulling onder de hindernissen vind u in ons assortiment.

Daarnaast biedt Nedlandic een groot aantal artikelen om paarden en pony's op de best mogelijke manier te trainen, zoals cavaletti blokken en jumping blokken, maar ook de complete kunststof dressuurpiste's met de kunststof letterpionnen. Ook de FEI goedgekeurde veiligheidslepels met adapters zitten in het assortiment.

Hindernissen

Al het hindernismateriaal dus ook de complete hindernissen van Safety-System zijn gemaakt van kunststof. Hiervoor wordt HDPE gebruikt, wat de kunststof UV en vorstbestendig maakt. De kunststof hindernissen zijn hierdoor in alle jaargetijden buiten te gebruiken. HDPE is nagenoeg onbreekbaar en splintert niet.

Al het materiaal, zoals de springbalken zijn leverbaar in 12 moderne kleuren. De kleuren kunnen bij de complete hindernissen geheel naar wens gecombineerd worden. Ook voor de zijvleugels en de hanghekken kan elk gewenste kleuren combinatie gemaakt worden, zowel de binnen als buitenzijde. Hierdoor is het mogelijk zelf een kleurrijk springparcours samen te stellen waar de kleur voor iedere hindernis zelf te bepalen is.

Voordelen kunststof hindernissen:

  • Veilig (geen splinters, onbreekbaar).
  • Geen scherpe delen, voorkomt verwondingen.
  • Onderhoudsvrij.
  • Geen springbalken meer schilderen.
  • Duurzaam materiaal.
  • Licht, dus gemakkelijk hanteerbaar.
  • Leverbaar in 12 moderne kleuren welke met elkaar te combineren zijn.

Springbalken

De springbalken zijn er in lichtgewicht, deze worden het meest gebruikt voor pony's en bij de cavaletti-blokken. Voor de hindernissen en bij paarden gebruikt men meestal de kunststof springbalken met een houten kern. Hiervoor heeft men een hindernisbalk nodig die wat zwaarder is, zodat de paarden meer respect voor de springbalken hebben. De houten springbalk zit opgesloten in het kunststof, hierdoor kunnen de houten balken geen vocht opnemen en worden ze niet zwaar.

Hindernis lepels

In ons categorie: toebehoren hindernissen zijn verschillende hindernislepels te vinden. Gemakkelijk op de juiste hoogte te plaatsen zonder de balk van de lepel af te halen. Draaibaar rond de springstaander in 12 verschillende posities, zo kan men 1 staander voor meerdere hindernissen gebruiken. Veiligheidslepels die niet alleen het springen veiliger maken maar ook de verandering van de hindernis hoogte sterk vereenvoudigen. Wanneer er meer druk op de lepels wordt uitgeoefend schieten de lepels naar beneden waardoor de kans op blessures bij ruiter en paard aanzienlijk vermindert. De lepels zijn dan ook zowel voor training als wedstrijden geschikt.

veiligheids lepels safety-system

Veiligheid van ons hindernismateriaal

Niet alleen de lepels dragen bij aan de veiligheid van de hindernis. Alle delen van metaal, zoals de voeten van de staanders en de zijvleugels zijn netjes afgewerkt met kunststof kappen. Zo zijn er geen scherpe randen aan de voet. Wanneer er bij een weigering van het paard, het paard door of tegen de hindernis loopt en de ruiter of het paard komt op de voeten van de staanders te vallen, dan kan dit ernstige blessures helpen voorkomvoeten staanders met afdekdopen.

De voeten van de springstaanders en de zijvleugels zijn zo gemaakt dat de staanders met de uiteinden op de grond staan, hierdoor staan de staanders zelfs op een ongelijke ondergrond nog zeer stabiel.

Ook ons springbalken geven extra veiligheid, doordat het kunststof nagenoeg onbreekbaar is en niet splintert. U loopt hierdoor niet het risico dat, wanneer de springbalk breekt u of uw paard in de lange uitstekende delen van een houten springbalk valt. Dit omdat het houten springbalk opgesloten zit in de kunststof springbalk. De onderzethekken en trainingsborden, zoals de regenboog hebben allemaal rubberen voeten.

Eindeloze combinaties kunststof hindernissen

Het (kunststof) hindernismateriaal van Nedlandic hebben oneindig veel mogelijkheden. U kunt rekenen op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor gunstige prijzen. Vrijwel alle artikelen zijn uit voorraad leverbaar.